Cookie Consent by Free Privacy Policy website Planol del Museu
Vols conèixer millor el Museu per gaudir a fons dels nostres espais? Doncs no ho dubtis i consulta els plànols del museu que posem a la teva disposició, per tal de no perdre’t res!

Sabies que el Museu és un espai viu que ofereix serveis per tots els públics?

 • Espai familiar, estació petita de Vilanova: on els més petits gaudiran de jocs i entreteniment.
 • Botiga: on podràs trobar llibres, objectes de col·leccionista i autèntiques joies que et transportaran als inicis de la història del ferrocarril.
 • Sala audiovisual: a la dreta de la recepció, us donem la benvinguda amb un audiovisual quer mostra la història del ferrocarril en diversos idiomes, inclosos el llenguatge de signes i l’audiodescripció per a persones cegues.
 • Exposicions: passeja per les sales del museu i descobreix tots els objectes que conservem.
 • Espais exteriors: sens dubte, la rotonda de locomotores originals et deixarà sense paraules. Coneix la història dels primers vagons de passatgers, l’exposició de locomotores Talgo, mira de prop la locomotora Mataró i coneix tots els vehicles que tenim. Visita més que obligada!

Descarrega’t els plànols del Museu en set idiomes i no deixis de visitar cap racó dels nostres 13.500 m² d’instal·lacions
 

Català | Castellà | Anglès | Francès | Italià | Alemany | Rus
 

I ara, fem un repàs als 10 punts emblemàtics has de visitar

Plànol del Museu

 1. La taula d’enclavaments de l’Estació de França: que regulava el trànsit ferroviari.
 2. Parc Vall de Núria i Àrea de Pícnic: àrea exterior per jugar i descansar, fer un mos i gaudir al costat dels dipòsits d’aigua que abastien les locomotores a l’antic Dipòsit de Locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú.
 3. Espai Gumà: Exposició “L’obstinació d’avançar”: es mostra el paper destacat del ferrocarril a la capital del Garraf i la raó de la seva importància.
 4. Rotonda, pont giratori i col·lecció de vehicles: amb vies i un pont giratori que permet el moviment de les locomotores.
 5. Tren del Centenari: la locomotora Mataró i tres cotxes de primera, segona i tercera classe, de 1948.
 6. Cotxe estatunidenc Harlan i Bogie de fusta: una autèntica joia de cotxe de passatgers.
 7. Espai Mercaderies: exposició de tres vagons i una Terminal de Contenidors: en aquest espai es pot conèixer un transport que és cabdal pel ferrocarril. Sobre una via de 40 m. hi ha tres vagons de diferents tipus que han estat recuperats i restaurats per l’equip del Museu. En un d’ells, potser el més característic (l’anomenat J), es projecta un documental sobre el paper que han tingut aquests tràfics a la història contemporània. Completa la zona, una petita Terminal de Contenidors amb diferents mòduls decorats amb la seva imatge més tradicional. A la Terminal es custodia la Dresina de Vies i Obres reparada i rehabilitada pels voluntaris del Museu i llesta per a circular per la via de contorn.
 8. Viatge en el tren del temps: espai per gaudir d’un viatge del passat fins al futur del ferrocarril. Es troba a les naus construïdes el 1881, en les que s’ofereix un recorregut que descobreix el paper determinant que ha tingut el tren en la mobilitat col·lectiva dins la història contemporània. Mostra també els professionals que han fet funcionar un sistema complex com és el ferroviari.
 9. Nau Panoràmica: edificació que sorgeix de la Gran Nau és un àmbit dedicat a exposicions temporals i a la celebració d’actes i activitats de diferents tipus.
 10. Àrea d’infraestructura Passeig Entrevies i dos baixadors: aquesta nova àrea permet passejar al voltant del Museu alhora que es coneixen diversos elements importants per al Sistema Ferroviari, com són les vies, les màquines que condicionen la infraestructura i reposen el balast perquè tot funcioni adequadament, un pas a nivell, dues plaques giratòries de vagons i els baixadors del Pont de Pineda i del Pont de Senyals.