Cookie Consent by Free Privacy Policy website Planol del Museu
Vols conèixer millor el Museu per gaudir a fons dels nostres espais? Doncs no ho dubtis i consulta els plànols del museu que posem a la teva disposició, per tal de no perdre’t res!

Sabies que el Museu és un espai viu que ofereix serveis per tots els públics?

 • Espai familiar, estació petita de Vilanova: on els més petits gaudiran de jocs i entreteniment.
 • Botiga: on podràs trobar llibres, objectes de col·leccionista i autèntiques joies que et transportaran als inicis de la història del ferrocarril.
 • Sala audiovisual: a la dreta de la recepció, us donem la benvinguda amb un audiovisual quer mostra la història del ferrocarril en diversos idiomes, inclosos el llenguatge de signes i l’audiodescripció per a persones cegues.
 • Exposicions: passeja per les sales del museu i descobreix tots els objectes que conservem.
 • Espais exteriors: sens dubte, la rotonda de locomotores originals et deixarà sense paraules. Coneix la història dels primers vagons de passatgers, l’exposició de locomotores Talgo, mira de prop la locomotora Mataró i coneix tots els vehicles que tenim. Visita més que obligada!

Descarrega’t els plànols del Museu en set idiomes i no deixis de visitar cap racó dels nostres 13.500 m² d’instal·lacions
 

Català | Castellà | Anglès | Francès | Italià | Alemany | Rus
 

I ara, fem un repàs als 10 punts emblemàtics has de visitar

Plànol del Museu

 1. La taula d’enclavaments de l’Estació de França: que regulava el tràfic ferroviari.
 2. Parc Vall de Núria i Àrea de Pícnic: àrea exterior per jugar i descansar, fer un mos i gaudir al costat dels dipòsits d’aigua que abastien les locomotores a l’antic Dipòsit de Locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú.
 3. Espai Gumà: Exposició “L’obstinació d’avançar”: es mostra el paper destacat del ferrocarril a la capital del Garraf i la raó de la seva importància.
 4. Rotonda, pont giratori i col·lecció de vehicles: amb vies i un pont giratori que permet el moviment de les locomotores.
 5. Tren del Centenari: la locomotora Mataró i tres cotxes de primera, segona i tercera classe, de 1948.
 6. Cotxe americà Harlan i Bogie de fusta: una autèntica joia de cotxe de passatgers.
 7. Espai Mercaderies: exposició de tres vagons i una Terminal de Contenidors: en aquest espai es pot conèixer un transport que és cabdal pel ferrocarril. Sobre una via de 40 m. hi ha tres vagons de diferents tipus que han estat recuperats i restaurats per l’equip del Museu. En un d’ells, potser el més característic (l’anomenat J), es projecta un documental sobre el paper que han tingut aquests tràfics a la història contemporània. Completa la zona, una petita Terminal de Contenidors amb diferents mòduls decorats amb la seva imatge més tradicional. A la Terminal es custodia la Dresina de Vies i Obres reparada i rehabilitada pels voluntaris del Museu i llesta per a circular per la via de contorn.
 8. Espai Talgo: Exposició de la història dels trens Talgo: al Museu podeu veure l’única col•lecció de vehicles de Talgo en exhibició. Aquesta empresa ha estat puntera i encara ho és en la construcció i innovació ferroviària. A l’Espai Talgo, de la mà d’aquests vehicles, podreu recórrer els darrers setanta anys de la història contemporània juntament amb els seus principals avenços.
 9. Infraestructura ferroviària: coneix els amples de via o la senyalització, entre d’altres elements dels "camins de ferro".
 10. Àrea d’infraestructura Passeig Entrevies i dos baixadors: aquesta nova àrea permet passejar al voltant del Museu alhora que es coneixen diversos elements importants per al Sistema Ferroviari, com són les vies, les màquines que condicionen la infraestructura i reposen el balast per a que tot funcioni adequadament, un pas a nivell, dos plaques giratòries de vagons i els baixadors del Pont de Pineda i del Pont de Senyals.