Cookie Consent by Free Privacy Policy website Exposicions presencials - Museu del Ferrrocarril de Catalunya

El Museu acull exposicions de temes molt diversos, en general vinculats al món del ferrocarril. La majoria són el fruit de la col·laboració amb altres organitzacions. La Nau Panoràmica és el principal espai expositiu, encara que també s’ofereixen a altres àmbits de les instal·lacions. En aquest apartat trobareu les actuals i, el recordatori d’algunes de les exposicions que s’han desenvolupat en part de la seva història.


El llegat indià. Un passat en comú per descobrir
El llegat indià. Un passat en comú per descobrir
 

La nova exposició temporal ‘’El llegat indià. Un passat en comú per descobrir’’ és una exposició itinerant organitzada per la Xarxa de Municipis Indians, en la que participen diversos municipis catalans i entre els que trobem els municipis garrafencs de Sant Pere de Ribes i Sitges.

Aquesta exposició neix amb la intenció de mostrar d’una manera clara i pedagògica, gràcies als diversos camps temàtics, un dels apartats més interessants i reconeguts de la historia recent de Catalunya. Els continguts d’aquesta volen donar a conèixer tota la llum però també les ombres, d’aquests personatges tan emblemàtics, testimonis d’una època, tan controvertida avui, com foren el segle XIX i principis del segle XX.

Més informació >>


Una mirada al ferrocarril
Una mirada al ferrocarril

El projecte de l’Exposició ‘’Una Mirada al Ferrocarril’’, neix de la vinculació de tots els components de ‘Photoamics’ amb el món del ferrocarril i per tant, amb tot el que representa La Casa dels Trens.

En aquesta mostra s’ha volgut captar i transmetre l’essència del ferrocarril, posant un èmfasi especial en la locomotora Mataró i les seves successores, així com la seva integració en la societat.

Més informació >>

31a ed. Concurs Fotogràfic 'Caminos de Hierro'
31a edició del Concurs Fotogràfic Internacional de Caminos de Hierro

La 31a edició del Concurs Fotogràfic Internacional de Caminos de Hierro es pot veure a partir de dimarts 24 d’octubre, a la Nau Panoràmica del Museu. La mostra està formada per 59 fotografies originals i 112 en format digital. Reflecteixen diferents visions personals del món del ferrocarril.

L'exposició itinerant és fruit de la selecció duta a terme entre les 2.260 obres presentades al concurs anual (898 fotografies individuals i 159 sèries) per 1.057 autors de 62 països, entre elles 427 d'autors joves.

Més informació >>


Tota Pedra fa Paret
Tota Pedra fa Paret

Tota Pedra fa Paret estarà al Museu fins al 3 de setembre. Aquesta exposició temporal ha estat desenvolupada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, juntament amb altres entitats del sector.

A l’Espai de la Rotonda podreu visitar la mostra eminentment fotogràfica, exposada en plafons i amb exemplars físics de materials, que explica la tradició d’edificar amb pedra seca a Catalunya.

Més informació >>

Memòria en Moviment. Ferrocarril i Memòria a Vilanova
Memòria en Moviment

Des del 14 de juny fins el 17 de setembre, es podrà veure a l’Edifici de Serveis, al costat de la recepció, aquesta mostra que forma part del projecte educatiu VAGOlab Gent Gran. Ferrocarril i Memòria. Una iniciativa que el Museu desenvolupa amb la Fundació Catalunya la Pedrera des de fa anys.

Més informació >>


El plaer de viatjar
El plaer de viatjar

L’obra de Jordi Font-Agustí “El ferrocarril en les arts i la literatura catalanes” és la base de la nova exposició que ofereix el Museu, “El Plaer de Viatjar”. La primera mostra de factura pròpia del Museu que s’exposa des del mes de maig fins al mes d’octubre del 2023.

L’exposició, que té com a comissari el mateix autor del llibre, està emplaçada a la Nau Panoràmica del Museu. Posteriorment, es convertirà en una exposició itinerant que recorrerà altres indrets del país per tal d’arribar a més públic.

Més informació >>

Sitgetans als camps Nazis. Adaptació
Sitgetans als camps Nazis. Adaptació

El Museu del Ferrocarril de Catalunya obre al públic una adaptació de l’exposició sobre els deportats sitgetans del nazisme.

Promoguda pel Grup d’Estudis Sitgetans i l’Ajuntament de Sitges s’exposarà al Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova, del 2 de març al 30 d’abril.

Es podrà visitar en els horaris d’obertura del Museu.

Més informació >>


"Caminos de Hierro" al Museu del Ferrocarril
'Caminos de Hierro' al Museu del Ferrocarril de Catalunya

Fins al 19 de desembre podràs gaudir de “Caminos de Hierro” al Museu del Ferrocarril de Catalunya, una exposició fotogràfica itinerant d’abast internacional que qualsevol amant del ferrocarril ha de visitar.

A l’edició d’enguany, es podran veure exposades 57 fotografies en format paper i 88 en format digital, totes elles seleccionades d’entre 3.729 obres que han sigut aportades per la increïble xifra de 1.744 apassionats de la fotografia.

Més informació >>

Puja al tren Dementia Friendly
Exposició: Puja al tren Dementia Friendly

Aquesta mostra és el resultat del treball realitzat conjuntament entre el Museu i els professionals de l’Espai Vilanova de la Fundació Catalunya La Pedrera durant el curs 2021–2022.

S’han estimulat els record i la memòria dels usuaris de l’Espai, prop de vuitanta persones, amb les visites del Museu al seu centre i el treball a través dels diversos apartats del programa VAGOlab Gent Gran.

Més informació >>


Catalunya, un país d’enginy i innovació
Exposició: Catalunya, un país d’enginy i innovació

Aquesta tardor, el Museu del Ferrocarril acull l’exposició temporal: Catalunya, un país d’enginy i innovació.

Entre els dies 24 de setembre i 7 de novembre, el Museu del Ferrocarril de Catalunya acull l'exposició temporal: Catalunya, un país d'enginy i innovació, que ens apropa la història científica del nostre país a través de les contribucions que els científics catalans han aportat a la humanitat. Es tracta d'una producció del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i vol remarcar el paper que han tingut tots aquests avenços, així com el seu rendiment industrial i la incidència social que van propiciar per situar al país en l'avantguarda tecnològica europea.

Més informació >>