Cookie Consent by Free Privacy Policy website Exposicions presencials - Museu del Ferrrocarril de Catalunya

El Museu acull exposicions de temes molt diversos, en general vinculats al món del ferrocarril. La majoria són el fruit de la col·laboració amb altres organitzacions. La Nau Panoràmica és el principal espai expositiu, encara que també s’ofereixen a altres àmbits de les instal·lacions. En aquest apartat trobareu les actuals i, el recordatori d’algunes de les exposicions que s’han desenvolupat en part de la seva història.


Camins de pau
 
Exposició: Camins de Pau

És una mostra, resultat d’un treball multidisciplinari sobre l’experiència dels camps de concentració, cercant paral·lelismes entre la memòria històrica i el moment actual, mitjançant la mirada artística que s’expressa en llenguatges fotogràfics, el gravat, el dibuix i el collage. Aquests són els apartats que es poden veure a la mostra.

L’exposició va ser creada a Manresa, únic emplaçament on ha estat exhibida fins ara que arriba a Vilanova i la Geltrú, dins del treball que es porta a terme en el Projecte Educatiu Buchenwald, del que forma part aquest Museu.

Més informació >>

Ferrocarril i Memòria
Exposició temporal
Exposició temporal: Ferrocarril i Memòria

A través del programa VAGOlab, i un projecte educatiu especialment adaptat a la Gent Gran, el Museu del Ferrocarril de Catalunya ha treballat durant el curs 2020-2021 amb persones en els primers estadis de pèrdua de memòria.

L’exposició mostra el material que s’ha anat recollint: manifestacions, memòries i testimonis sobre el que per a ells ha representat el ferrocarril a la seva ciutat i els seus records.

Amb el tren com a fill conductor, els terapeutes de l’espai social han pogut treballar i fer tallers d’estimulació cognitiva, estimulació de socialització, meditació guiada, estimulació sensorial, escriptura i música. En col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera.

Visita l'exposició >>