Cookie Consent by Free Privacy Policy website Exposicions presencials - Museu del Ferrrocarril de Catalunya

El Museu acull exposicions de temes molt diversos, en general vinculats al món del ferrocarril. La majoria són el fruit de la col·laboració amb altres organitzacions. La Nau Panoràmica és el principal espai expositiu, encara que també s’ofereixen a altres àmbits de les instal·lacions. En aquest apartat trobareu les actuals i, el recordatori d’algunes de les exposicions que s’han desenvolupat en part de la seva història.


Ferrocarril i Memòria
Exposició temporal
Exposició temporal: Ferrocarril i Memòria

A través del programa VAGOlab, i un projecte educatiu especialment adaptat a la Gent Gran, el Museu del Ferrocarril de Catalunya ha treballat durant el curs 2020-2021 amb persones en els primers estadis de pèrdua de memòria.

L’exposició mostra el material que s’ha anat recollint: manifestacions, memòries i testimonis sobre el que per a ells ha representat el ferrocarril a la seva ciutat i els seus records.

Amb el tren com a fill conductor, els terapeutes de l’espai social han pogut treballar i fer tallers d’estimulació cognitiva, estimulació de socialització, meditació guiada, estimulació sensorial, escriptura i música. En col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera.

Visita l'exposició >>

Dones dibuixant i migrant
El viatge amb perspectiva de gènere
Exposició temporal: Dones dibuixant i migrant

La mostra és una instal·lació itinerant que es va realitzar pel Museu de Història de la Immigració de Catalunya (MhiC) i forma part de l’exposició Vinyetes migrants. Còmic, migració i memòria, comissariada per David F. de Arriba i Lilianna Marín de Mas. Mitjançant una selecció de vinyetes i partint de la senzilla equació “partida-trajecte-arribada”, es vol oferir un enfocament diferent del viatge del migrant: la partida i el sentiment de no saber quan es tornarà a la terra d’origen, la idea del trajecte i l’angoixa del viatge (per exemple en patera), i l’arribada i les dificultats que es presenten al migrant per arrelar a la terra d’acollida. El còmic permet codis lingüístics del còmic que ens ajuden a endinsar-nos en la comprensió d’una situació aliena.

D’altra banda, el simbolisme d’una maleta com a objecte imprescindible de la migració, dóna encara més força als còmics i amplifica el seu missatge. En col·laboració amb el MhiC.

Més informació >>