Cookie Consent by Free Privacy Policy website Exposicions presencials - Museu del Ferrrocarril de Catalunya

El Museu acull exposicions de temes molt diversos, en general vinculats al món del ferrocarril. La majoria són el fruit de la col·laboració amb altres organitzacions. La Nau Panoràmica és el principal espai expositiu, encara que també s’ofereixen a altres àmbits de les instal·lacions. En aquest apartat trobareu les actuals i, el recordatori d’algunes de les exposicions que s’han desenvolupat en part de la seva història.


Sitgetans als camps Nazis. Adaptació
Sitgetans als camps Nazis. Adaptació
 

El Museu del Ferrocarril de Catalunya obre al públic una adaptació de l’exposició sobre els deportats sitgetans del nazisme.

Promoguda pel Grup d’Estudis Sitgetans i l’Ajuntament de Sitges s’exposarà al Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova, del 2 de març al 30 d’abril.

Es podrà visitar en els horaris d’obertura del Museu.

Més informació >>


"Caminos de Hierro" al Museu del Ferrocarril
'Caminos de Hierro' al Museu del Ferrocarril de Catalunya

Fins al 19 de desembre podràs gaudir de “Caminos de Hierro” al Museu del Ferrocarril de Catalunya, una exposició fotogràfica itinerant d’abast internacional que qualsevol amant del ferrocarril ha de visitar.

A l’edició d’enguany, es podran veure exposades 57 fotografies en format paper i 88 en format digital, totes elles seleccionades d’entre 3.729 obres que han sigut aportades per la increïble xifra de 1.744 apassionats de la fotografia.

Més informació >>

Puja al tren Dementia Friendly
Exposició: Puja al tren Dementia Friendly

Aquesta mostra és el resultat del treball realitzat conjuntament entre el Museu i els professionals de l’Espai Vilanova de la Fundació Catalunya La Pedrera durant el curs 2021–2022.

S’han estimulat els record i la memòria dels usuaris de l’Espai, prop de vuitanta persones, amb les visites del Museu al seu centre i el treball a través dels diversos apartats del programa VAGOlab Gent Gran.

Més informació >>


Ferrocarril i Memòria
Exposició temporal: Ferrocarril i Memòria

A través del programa VAGOlab, i un projecte educatiu especialment adaptat a la Gent Gran, el Museu del Ferrocarril de Catalunya i la Fundació Catalunya La Pedrera treballen des de fa anys amb persones en els primers estadis de pèrdua de memòria.

Vam començar el programa amb usuaris de l’Espai Vilanova i el 2022 s’ha afegit un altre centre dels que la FCLP té a Barcelona, l’Espai Bcn-Prosperitat.

Visita la web del projecte >>

Catalunya, un país d’enginy i innovació
Exposició: Catalunya, un país d’enginy i innovació

Aquesta tardor, el Museu del Ferrocarril acull l’exposició temporal: Catalunya, un país d’enginy i innovació.

Entre els dies 24 de setembre i 7 de novembre, el Museu del Ferrocarril de Catalunya acull l'exposició temporal: Catalunya, un país d'enginy i innovació, que ens apropa la història científica del nostre país a través de les contribucions que els científics catalans han aportat a la humanitat. Es tracta d'una producció del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i vol remarcar el paper que han tingut tots aquests avenços, així com el seu rendiment industrial i la incidència social que van propiciar per situar al país en l'avantguarda tecnològica europea.

Més informació >>