Skip to main content
Fundación de los Ferrocarriles españoles

Museu social

Recursos del Museu

 

INTRODUCCIÓ


Des de 2016 treballem amb diferents entitats i empreses per a l'elaboració de recursos que estan donant servei a públics amb diverses necessitats. A més, s'han incorporat recentment un conjunt de recursos per donar suport a les persones amb diverses dificultats per tal de permetre una experiència més completa i gratificant a tots els visitants.


En aquest aspecte més social, ens dirigim a diversos col·lectius que formen part d'entitats i centres socials que treballen amb persones en risc d'exclusió social o amb discapacitat en les següents àrees:

 

  • Persones amb discapacitat intel·lectual.
  • Persones amb problemes socials derivats de malalties mentals.
  • Persones amb discapacitat física en situació d'exclusió social.
  • Gent gran (de residències, centres de dia, de programes per lluitar contra l'aïllament, i de programes d'inclusió social).
  • Persones privades de llibertat.
  • Persones adultes en programes d'acollida i inclusió social; Nens i adolescents (de CRAES, Centres Residencials d'Acció educativa, i centres oberts.
  • Persones amb dependència de drogues i / o altres addiccions.
  • Dones en risc d'exclusió i en programes de violència de gènere.
  • Persones amb discapacitat sensorial,
  • Persones de centres especials de treball, d'associacions de malalties cròniques, d'associacions de familiars vinculats a síndromes o malalties emocionals i relacionades amb el fet d'estar sols i / o ser persones grans.

 

El Museu facilita l'entrada gratuïta als cuidadors de grups de visitants amb discapacitats.

 

Contacte:

 

Per a una millor atenció i obtenir més informació contactar amb
educacio@museudelferrocarril.org o mitjançant el telèfon. 938158491

 

RECURSOS

 

Necessitats de mobilitat

Necessitats de mobilitatEl Museu és accessible per a usuaris amb cadires de rodes i altres visitants que necessitin evitar escales i altres obstacles en un ampli percentatge dels seus espais. S'han construït recentment una sèrie de passadissos que faciliten l'accés a zones que fins ara eren inaccessibles per a persones amb dificultats en la mobilitat. Estan senyalitzats en el pla general i els panells informatius.


Els visitants amb problemes de mobilitat estan autoritzats a utilitzar dispositius com cadires de rodes manuals i / o elèctriques, i ajudes de mobilitat accionades manualment (com caminadors, bastons i crosses) en totes les àrees obertes a l'ús públic per als vianants.


Comptem amb la possibilitat de préstec d'una cadira de rodes manual estàndard, per ordre d'arribada d'usuaris, i sempre que la persona amb aquesta necessitat vingui acompanyada.

Necessitats de visió

Necessitats de visióGossos pigall o animals d'ajuda a persones cegues són benvinguts a tots els espais del Museu.


Lectura Fàcil. El Museu compta amb alguns recursos de lectura fàcil que estaran disponibles per a qualsevol persona amb restes o dificultats de visió.


Audioguies. Un recorregut especial del Museu està disponible en diversos idiomes per a tots els visitants a través dels seus dispositius mòbils i smartphones.


Mòdul multi sensorial. Aquest recurs, inclou lectura fàcil, traducció a l'Braille i el pla volumètric dels edificis i la col·lecció del Museu. Es troba a la banda de la recepció, i amb l'actual situació sanitària només estarà a disposició de les persones amb dificultats de visió que ho sol·licitin.


Làmines amb lectura fàcil i traducció a l'Braille. Disponibles per a totes aquelles persones que tenen dificultats de visió. Realitzades en dues cares, on s'explica breument l'inici de l'ferrocarril al nostre país i el funcionament de l'vapor amb lectura fàcil, relleu i traducció a l'Braille.


Audiovisual. Just a la banda de la recepció s'ofereix aquest recurs com a introducció de la visita, un audiovisual en quatre idiomes, subtítols, audiodescripció per a persones cegues, i altres idiomes i subtítols per a persones amb dificultats auditives, LSC i LSI.


Servei especial de guia a persones cegues (màxim 10 persones) Des de l'àrea d'educació s'atén a aquests col·lectius per preparar la visita amb anticipació i es preparen conjuntament els itineraris desitjats, en funció de la composició de el grup.

Necessitats auditives

Necessitats auditivesAudiovisual. Just a la banda de la recepció s'ofereix, com a introducció de la visita, un audiovisual en quatre idiomes, subtítols, audiodescripció per a persones cegues, i altres idiomes i subtítols per a persones amb dificultats d'oïda, LSC i LSI.


Visites amb Interpretació de llenguatge de signes. Entre els nous convenis amb diverses entitats, el Museu té previst la col·laboració amb FESOCA i professionals autònoms d'aquest àmbit, perquè, amb reserva prèvia, es puguin reservar visites guiades amb interpretació de llenguatge de signes amb els seus intèrprets, amb preus especials.